DISTINGUISHED GENTLEMAN’S RIDE 2022

Dobrodelni gospodje na motociklih ponovno skupaj

Po dveh letih solo vožnje smo se ponovno zbrali in se zapeljali po ulicah prestolnice in naprej proti Kamniku. Dobrodelnega dogodka Distinguished Gentleman’s ride Slovenija 2022 se je udeležilo več kot 120 uglednih motoristov, ki so s počasno vožnjo in dobrodelno noto opozarjali na moške bolezni kot je rak na prostati in tudi na, v današnji družbi še vedno premalo izpostavjeno problematiko, duševne bolezni moških, ki nemalokrat vodijo do prezgodnje smrti.

Letošnji dogodek je bil še bolj poseben kot vsi do sedaj. Poleg vračanja življenja in navad po dveh epidemičnih letih, smo letos obeležili obletnico10 let je že odkar dogodek organiziramo v Sloveniji. S kratkim nagovorom nas je pozdravil tudi župan Kamnika, gospod Slapar. Dogodku in predvsem namenu našega druženja je izrazil veliko podporo. Prijetno druženje in seveda obvezno slikanje smo začinili s sladkim presenečenjem. Ob deseti obletnici smo udeležence posladkali s torto, ki se je ni branil niti podpredsednik društva Onkoman, gospod Jaka Jakopič.

Slike: Ivo Pogorelčnik, glavni fotograf DGR Slovenija 2022

Distinguished Gentleman’s Ride je dogodek, ki mu v celem letu ni vizualno enakega. To je projekt, ki ima med motoristi poseben status in poleg zanimive zgodbe in pojavnosti, hkrati spreminja življenja. Na isti dan se po celem svetu v več kot 100 državah in v več kot 700 mestih, zbere nepregledna množica lepo urejenih motoristov, ki vozijo zloščene dvokolesnike in nosijo svoje najlepše obleke, predvsem pa na ta poseben dan poskrbijo za neverjetno pozitivno energijo.

Dobrodelni dogodek je v vseh teh letih zbral že več kot 35 milijonov evrov, ki so jih razdelili različnim ustanovam po svetu, za kar poskrbi partner našega dogodka, fundacija Movember. V Sloveniji smo tudi za podporo dogodka ustanovili društvo Brkonja – osveščevalno društvo za podporo in promocijo zdravja moške populacije, več o društvu in vsakoletnih dobrodelnih vožnjah si lahko preberete najdete na spletni strani brkonja.si.

DGR Slovenija 2022 so podprli: MOL, Občina Kamnik, Urban Studio, Caferacer kavarnica na Glavnem trgu.

VEČ SLIK

Dodaj odgovor