Napoved DGR 2024

– Varnost je naša največja skrb, tako za udeležence vožnje kot tiste okrog nas, zato upoštevamo navodila vodje vožnje, vozimo za vodjo, sledimo počasni
vožnji brez pospeševanj in prehitevanj, nosimo zaščitno čelado, in absolutno ne kurimo gum – saj smo vendarle uglajeni gospodje in gospe.

– Vsi prisotni morajo podpisati dokument odgovornosti.

– Pozivamo k doslednejšemu spoštovanju pravil oblačenja – to so
elegantna oblačila, tista s katerimi sporočate, da spoštujete dogodek,
njegovo zgodbo in vse prisotne (pa tudi spominske slike so lepše 😉 in
pozornost mimoidočih večja). Slogovni vodnik

– Vožnje se lahko udeležite z naslednjimi stili motociklov – Povezava – pa vendar ste dobrodošli vsi, ki v srcu nosite vrednote, ki si jih naš dogodek zasluži.

Prijave na dogodek so obvezne!

Gentlemansride.com

Spletna novica, 13.5.2024

Spletna novica, 9.5.2024

Uradna napoved dogdka

Z velikim ponosom vas vabimo na 12. dobrodelno vožnjo Distinguished Gentleman’s Ride 2024, ki bo potekala v nedeljo, 19. maja. Dogodek, ki bo združil več kot 200 uglajenih motoristov iz vse Slovenije, bo poklon izjemnemu namenu — ozaveščanju o duševnih stiskah moških, njihovi tesnobnosti, depresiji, o preprečevanju moške samomorilnosti in o pomembnosti rednega samopregleda za zgodnje odkrivanje raka na prostati.

Distinguished Gentleman’s Ride je globalni dogodek, ki povezuje voznike klasičnih in starodobnih motociklov iz več kot 120 držav in več kot 900 mest po svetu. Na ta dan se vsi udeleženci oblečejo v elegantne obleke in se odpravijo na počasno promenadno vožnjo.

V duhu svetovnega dogodka se bomo Slovenci zbrali v Domžalah, od koder se bomo podali na vožnjo proti prestolnici, kjer bo zbrane pozdravil tudi župan mestne občine Ljubljana, gospod Zoran Jankovič. Ker se zavedamo kako pomembna je varnost in odgovornost na motorju, se letos povezujemo s Pivovarno Laško, kjer bomo skupaj opominjali na odgovorno pitje. Le pravi Gentelman vozi 0,0. Sama vožnja z zaključnim druženjem se konča kjer se bo vse začelo, v objemu Češminovega parka v Domžalah kjer bo z nami podžupan, gospod Borut Ernestl.

Po dogodku vas vljudno vabimo, da ostanete z nami v Češminovem parku, kjer bomo organizirali koncert, ki bo ponudil priložnost za sprostitev in zabavo v dobri družbi. Uživajte v glasbi, vzdušju in druženju!

Dogodek bo organiziran v sodelovanju z Občino Domžale. Več informacij dobite na spletni strani organizatorja brkonja.si.

Veselimo se vaše udeležbe na Distinguished Gentleman’s Ride 2024! Pridružite se nam in postanite del tradicije, ki združuje ljubezen do motociklov s plemenitim poslanstvom. Pridite in uživajte v nepozabni izkušnji!

PS: Slogan 2024 – Skupaj po svetu. DGR je od leta 2012 združil na tisoče motoristov, da bi se na isti dan vozili elegantno in predvsem s sporočilom po vsem svetu. Kljub razdalji in oceanom med njimi, so se spoštovani gospodje združili zaradi skupne strasti do klasičnega sloga, motociklizma in podpore za moško zdravje. Plakat DGR 2024 je bil oblikovan prav s tem namenom, saj prikazuje 3 različne voznike, 3 različne motorje, ki vozijo v 3 barvah, vse za en vzrok.

Spletna novica, 1.5.2024

Pivovarna Laško del DGR 2024

Ker se zavedamo kako pomembna je varnost in odgovornost na motorju, se letos povezujemo s Pivovarno Laško, kjer bomo skupaj opominjali na odgovorno pitje. Le pravi Gentelman vozi 0,0

Spletna novica, 11.4.2024

EIGHT BOMB

Takoj po zaključku uradnega dela DGR 2024 sledi koncert rockabilly skupine Eight Bomb. Prosili smo jih, naj bodo gentlemansko razpoloženi ….

Spletna novica, 7.4.2024

Smash burger

Na DGR 2024 v Domžalah bodo stregli hrano primorci. Smash Burger, koprski food truck bo z nami, jedli bomo preverjeno odlične burgerje…. 

Spletna novica, 2.4.2024

OBČINA DOMŽALE SOORGANIZATOR DGR 2024

OD_znakP_brez slogana

Verjetno je to res že stara novica, da bo letos start in cilj našega dobrodelnega druženja v Domžalah. Novo pa je to, da smo sedaj tudi uradno podpisali sodelovanje in sofinanciranje dogodka iz strani občine Domžale. 

Občino Domžale smo v letu 2023 prvič obiskali in se predstavili županji Renati Kosec ter podžupanu Borutu Ernestl s postankom v Češminovem parku. Očitno smo ju že takoj očarali s karizmo, ki je prisotna na našem dobrodelnem dogodku, saj sta kar takoj namignila, da pa bi lahko v 2024 sodelovali še tesneje. In zgodilo se je, nekaj sestankov, pogovorov in dogovor je tu. Štart in cilj našega dogodka bo v Češminovem parku, Domžale. Veselimo se novega poglavja v DGR Slovenija!

Spletna novica, 21.marec

Prijave na dobrodelni dogodek DGR Slovenija 2024 so uradno odprte. 

Prijave na dogodek so obvezne!

Gentlemansride.com

Kako se prijavite?

Postopek začnete s klikom na TALE link kjer izberete možnost Register. Pojavita se dve opciji, prva je Nova registracija in druga Sem že sodeloval. Izbereš pravo zate in se z e-poštnim naslovom in geslom prijaviš na uradno spletno stran dogodka. Pojavi se okno z vašimi podatki, pod njim pa možnost izbire države – Slovenija in možnost izbire mesta, seveda Ljubljana.

Na koncu imate še možnost obkljukati tri opcije, prav vam bo prišla prva, kjer vam lahko organizator sporoči različne informacije o dogodku. Drugo in tretjo opcijo pa obkljukate po želji. Ko kliknete Register, se pojavi novo okno, kjer dodate informacije s katerim motociklom pridete na dogodek, v nadaljevanju pa lahko donirate tudi določeno vsoto v skupno blagajno, ki jo organizator (Australci) prenese na krovno organizacijo Movember. Naj omenim, da bo možno donirati tudi na dogodku samem! Več o tem lahko preberete malce nižje med Novostmi. S pritiskom na enter, vas preusmeri na vašo osebno stran, kjer so vsi vaši podatki, hkrati to tudi pomeni, da ste se uspešno prijavili na dogodek. Čestitamo!

SKUPAJ PO SVETU

Skupaj po svetu. DGR je od leta 2012 pripeljal na tisoče motoristov, da bi se na isti dan vozili elegantno, po vsem svetu. Kljub razdalji in oceanom med njimi so se spoštovani gospodje združili zaradi skupne strasti do klasičnega sloga, motociklizma in dobrega dela za moško zdravje. Plakat za DGR 2024 je navdihnjen prav s tem. Prikazuje 3 različne voznike, 3 različne motorje, ki vozijo v 3 barvah, vse za en vzrok.

Spletna novica, 1.marec
#GentlemansRide #DGR2024 #RideDapper #Movember
Čez 78 dni se na (upajmo sončno) nedeljo ponovno srečamo. Vsi mi, ki nam je mar za brate, očete, strice, prijatelje, sinove in ostale moške predstavnike. Z zloščenimi motorji in v primernih oblačilih si podamo roke, se objamemo, nasmejimo in zagotovo kakšno pametno, pomembno temo odpremo. Povsem upravičeno bi lahko rekli, da rešujemo svet – in letos se bomo, da bo temu res, še dodatno potrudili. Z letošnjim, 12. organiziranim DGR-jem v Sloveniji, vpeljujemo tudi nekaj novosti oziroma bomo bolj natančni in zahtevni pri upoštevanju pravil dogodka.

Novosti

– Letošnja dobrodelna vožnja se bo pričela in zaključila v Domžalah, v
Češminovem parku. Vmes pa obiščemo prestolnico!

– Dogodek opozarja na moške zdravstvene težave tako fizične kot psihične , predvsem pa predstavi nas motoriste v kulturi 0,0 alkohola.

– Ob registraciji, ki omogoča, da se vožnje udeležite, bo potrebno podpisati
dokument odgovornosti – s čimer podate izjavo razumevanja in strinjanja s
pravili vožnje.

– Prav tako ob registraciji izberete paket, kjer vam ponudimo: 

  1. before-after – kavo/čaj z rogljičkom pred odhodom + kosilo s pijačo ali
  2. before – kavo/čaj z rogljičkom pred odhodom;

Ne glede na paket bo del sredstev namenjen podpori društva Brkonja oz. DGR
dogodka.

– Ob zaključku koncert z izbranim bandom.

– Za 2024 DGR organizator dovoljuje tudi novo kategorijo vozil, ki jo imenuje Modern Classic Electric!

Pravila

– Varnost je naša največja skrb, tako za udeležence vožnje kot tiste okrog nas, zato upoštevamo navodila vodje vožnje, vozimo za vodjo, sledimo počasni
vožnji brez pospeševanj in prehitevanj, nosimo zaščitno čelado, in absolutno ne kurimo gum – saj smo vendarle uglajeni gospodje in gospe.

– Vsi prisotni morajo podpisati dokument odgovornosti.

– Pozivamo k doslednejšemu spoštovanju pravil oblačenja – to so
elegantna oblačila, tista s katerimi sporočate, da spoštujete dogodek,
njegovo zgodbo in vse prisotne (pa tudi spominske slike so lepše 😉 in
pozornost mimoidočih večja). Slogovni vodnik

– Vožnje se lahko udeležite z naslednjimi stili motociklov – Povezava – pa vendar ste dobrodošli vsi, ki v srcu nosite vrednote, ki si jih naš dogodek zasluži.

Donacija in članstvo

Našemu društvu in predvsem trudu za izboljšanje moškega zdravja, fizičnega in mentalnega, lahko vedno pomagate z donacijo. Le ta nam bo omogočila dobrodelni dogodek na nivoju kot si ga vsi želimo. Hkrati pa bomo del donacije namenili tudi v izbrane zdravstvene ustanove v Sloveniji. LINK DO DONACIJE

Leto je naokoli, zato vas vabimo, da se Društvu Brkonja pridružite tudi v letu 2024. Za vas letos s polno paro pripravljamo tradicionalni dobrodelni dogodek Distinguished Gentleman’s Ride 2024, poleg tega pa pripravljamo novosti, ki bodo za vas še kako zanimive. A le počasi, boste že videli za kaj gre! Podaljšanje članstva lahko uredite le z nakazilom članarine (seveda nas o tem obvestite), novi člani pa morate izpolniti tudi Pristopno izjavo. LINK DO ČLANSTVA  

Dodaj odgovor