Distinguished Gentleman’s Ride 2020

Ljubljana, nedelja, 27. september

V Sloveniji zboli za rakom vsako leto več kot 7.000 moških. Možnost obolenja se s starostjo veča, najpogostejše mesto raka moških v Sloveniji pa je ravno na prostati, še pravijo podatki Registra raka Republike Slovenije. Vsakoletni, sedaj že tradicionalni dogodek – Destinguished Gentleman’s ride ali poslovenjeno uglajena gosposka vožnja, kjer so motoristi, moški in ženske v uglajenih oblekah in z določenimi motocikli, je letos minil v prilagojeni, drugačni obliki.

Kot vse v letošnjem letu, zaradi zdravstvenih razmer in priporočil proti širjenju korona virusa. Tako so sicer druženje pred in po vožnji ter skupno vodeno vožnjo po mestu Ljubljana in njeni okolici, spremenili v samostojno vožnjo brez zaključnega druženja ravno z naslovom skrbi za zdravje. Kljub temu se nas je peščica srečala v centru Ljubljane in del poti odpeljala skupaj, na dobre stare čase.

Dobrodelni motoristi in motoristke, ki jih združuje enaka miselnost, se zberejo na isti dan po celem svetu. Dobrodelno noto udeleženci nakazujejo z zbranimi donacijami za raziskave rakave bolezni, ki jih prejmejo temu namenjene ustanove in teh je za več kot 5 milijonov dolarjev letno.


Ustanovni organizatorji dogodka DGR, iz Avstralije, pa so že sporočili, da bodo dogodek iz dosedajšnje zadnje nedelje v septembru premaknili na zadnjo nedeljo v maju. Tako bo naslednji dogodek uglajenih voznikov na motorjih od letos naprej pred poletjem, zato vas lepo vabimo, da si v koledarjih zadnjo majsko nedeljo že označite in se nam pridružite ali sodelujete kot gledalec.
Foto: Ivo Pogorelčnik.

Dodaj odgovor