Distinguished Gentleman’s Ride 2018

Ljubljana/Kamnik, nedelja, 30.september


Dobrodelni dogodek na katerem se je zbralo več kot 170 gospodov na motociklih, ki so s svojim stasom in motockli, s svojim gosposkim obnašanjem opozarjali na moderne moške bolezni predvsem na razširjeno bolezen rak na prostati. Odvila se je že šesta vožnja The Distinguished Gentleman’s Ride (DGR) –, dobrodelno druženje, ki se odvija na isti dan po celem svetu. Dobrodelno noto udeležencev, ki so samo v Sloveniji za raziskave te zahrbtne bolezni zbrali 2200 eur, je nagradil prelep sončen dan, izkoristili pa so ga za čudovito skupinsko vožnjo iz Ljubljane do Kamnika. Svetovno gledano, se je na isti dan z istim razlogom v več kot 90. državah in več kot 600 mestih zbralo več kot 110.000 moških. Skupaj pa so zbrali skoraj 6 miljonov dolarjev, ki jih bodo prejele ustanove po celem svetu za raziskave bolezni rak na prostati.

Dame in gospodje so se zbrali v ljubljanski Lepi žogi iz katere so krenili na trideset kilometrov dolgo počasno vožnjo proti Kamniku. V svojih lepih »gvantih«, na svetlečih motociklih so pritegnili marsikateri pogled, telefoni so slikali in snemali, socialna omrežja pa so se polnila slik in posnetkov iz vožnje, seveda vse z razlogom, da so vidni, da se o dogodku govori, da se opozori na osnovni namen tega druženja, na moderne moške bolezni.

V Kamniku, na Glavnem trgu pri Caferacer kavarnici, so udeleženci s svojim motocikli zapolnili vsak kotiček, dogodek so pospremili tudi člani Društva onkoloških bolnikov Slovenija, ki so podali svoj vidik do te bolezni. Druženje, klepet, hrana in pijača, obvezno slikanje – vse to v prelepem nedeljskem popoldnevu za nikogar ni bil napor, ampak uživanje v družbi istomislečih z zavedanjem, da dejansko delajo dobro za vse moške sveta. Preveval je utrip klasičnih in predelanih motociklov, elegantnih dam in gospodov, utrip dobrodelnosti, ki se je na isti dan odvijala po celem svetu.

Za podporo pri dobrodelnem dogodku DGR Ljubljana, Slovenija 2018 se zahvaljujemo podjetju Tinex, Rock radiu, ki je prevzel medijsko podporo dogodka, Triumph moto centru Marka Jermana, Društvu onkoloških bolnikov Slovenije, Lepi žogi in Caferacer kavarnici na Glavnem trgu v Kamniku.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja